Orthomoleculair epigenetisch therapeut

Ik gebruik ter ondersteuning producten van o.a. Vitakruid, Vitals, Nutriphyt, Heel, bonusan en Energetica Natura.

Online afspraak maken

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Orthomoleculaire geneeskunde vind zijn oorsprong in de oude Griekse volksgeneeskunde. De term orthomoleculair is gebaseerd op het Griekse Ortho wat juist, recht of gezond betekend. Moleculair staat voor betreffende moleculen. Door wetenschappelijke studies naar biochemische processen is er steeds meer kennis beschikbaar over de werkingsmechanismen in het lichaam. Ook door laboratorium onderzoek is het steeds makkelijker om maatwerk te leveren naar de juiste stoffen die het lichaam op dat moment nodig heeft om het zelf genezendvermogen te ondersteunen en optimaal te kunnen functioneren. 

"Het zit in mijn genen" (genetica) is een veel gehoorde uitspraak als het gaat om onze gezondheid. Epigenetica heeft alles te maken met 'boven de genen' staande factoren. Anders gezegd omgevingsfactoren. Hier hebben we wel degelijk invloed op. En zo ook op het functioneren van ons lichaam. Factoren als voeding, beweging of emoties brengen processen op gang die een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van gezondheid.


Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. De behandeling heeft tot doel om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.


Heb jij last van terugkerende klachten? Ben je vermoeid of heb je stress? Heb je alles al geprobeerd en wil je nu echt van je (chronische) klachten af? Zoals bijvoorbeeld: vermoeidheid, overgewicht, lipoedeem, eczeem, acne, schimmelinfecties en andere huidklachten, diabetes, slecht slapen, darmklachten, fibromyalgie, hormonale klachten en auto-immuunziekte.


Wil je je weer ontspannen en energiek voelen, bevrijd van pijntjes en klachten, wil je weer een fit en slank lichaam? Dan kan Orthomoleculaire Epigenetische therapie voor jouw de uitkomst zijn. Door verbanden te zien in symptomen kunnen we naar de kern van je probleem.


DOOR VERBANDEN IN SYMPTOMEN TE ZIEN KAN JE TOT DE KERN VAN JE KLACHTEN KOMEN, PAS DAN KAN JE ZIEKTE HERSTELLEN

Op weg naar een gezond lichaam