Claudia Esser

Welke therapieën worden gegeven door Claudia?

Aanwezig: dinsdagochtend-donderdagmiddag/namiddag

Lichaamsgerichte Psychotherapie

+/- 75 min incl. intake

+/- 75 min vervolgbehandelingen


 Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. Behandelingen worden gecombineerd met inzichts-& waarnemingsoefeningen en een gerichte aanpak van blokkades op fysiek & mentaal niveau alsook individuele leefstijlsuggesties.

Tuina-Massage-Therapie

+/- 75 min incl intake

+/- 60 min vervolgbehandeling


 Tui-Na is een eeuwenoude massagevorm gebaseerd op de Chinese Geneeskunde. Een partiële behandeling wordt samen gesteld op basis van een individuele intake waarin zowel de klacht zelf maar tevens de voorgeschiedenis wordt mee genomen in het behandelplan.

De massage bestaat uit stimulatie van energiebanen (zgn.meridianen) & bijbehorende acupressuurpunten die verbonden zijn aan organen & het zenuwstelsel. TuiNa massage is bij uitstek geschikt voor degenen die naast ontspanning ook de dieper gelegen oorzaak van een klacht willen aanpakken. Een stevige,diepgaande massagevorm die soms nog enkele dagen kan doorwerken. De behandeling kan worden uitgebreid met gerichte bewegings- & voedingsadviezen gebaseerd op de 5 elementenleer (Wu-Xing)  


Shiatsu therapie/stoelmassage

+/- 30 min incl intake


 Shiatsu is een Japanse massagemethode waarbij de drukpunten in de meridianen, de energiekanalen van het lichaam, behandeld worden. 'Shi' betekent vinger en 'atsu' betekent druk. De (TouchPro) stoelmassage is een korte massagevorm waarbij door de kleding heen & in zittende houding een honderdtal acupressuurpunten worden geactiveerd. Bij uitstek geschikt bij overbelasting of voor onderhoud van de nek& schouderspieren, bovenrug alsook armen & handen t.g.v. intensief pc-werk-of sport.

Online afspraak maken