Bas Bos

Welke therapieën worden gegeven door Bas?

Aanwezig: maandag-dinsdag-vrijdag. Per 1 januari 2023 wordt Bas NIET meer vergoed. 

Massagetherapie

+/- 75 min incl. intake

+/- 60 min vervolgbehandeling

+/- 45 min vervolgbehandeling


Afhankelijk van de klacht van de cliënt zet ik diverse massagevormen gecombineerd in, vanuit een holistische therapeutische visie.

De diverse massagevormen zijn:

  • voetreflextherapie
  • triggerpointmassage
  • bindweefselmassage
  • ontspanningsmassage


Bindweefselmassagetherapie

+/- 75 min incl. intake

+/- 60 min vervolgbehandeling

+/- 45 min vervolgbehandeling


 Voor spanningen of storingen van inwendige organen komen via het zenuwstelsel reflexen op gang die kunnen leiden tot zichtbare en voelbare veranderingen in de huid, spieren en het skelet.

In de huid uit zich dit door overgevoeligheid of het verkleven van bindweefsel. Spieren reageren op een verstoring met langdurige samentrekking waardoor triggerpoints kunnen ontstaan. In het beenvlies en langs de wervelkolom kunnen in deze situatie gelokaliseerde pijnpunten worden gevonden.

Bindweefselmassage is gericht op het positief beïnvloeden of 'ontstoren' van organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties via massage van onderhuids bindweefsel. Daarnaast worden bepaalde spieren en gevoelige punten langs de wervelkolom behandeld.

Voetreflextherapie

+/- 75 min incl. intake

+/- 60 min vervolgbehandeling

+/- 45 min vervolgbehandeling


 Voetreflextherapie is een behandelwijze waarbij uitgegaan wordt van het principe dat de verschillende organen, zenuwen, klieren en alle andere lichaamsdelen verbonden zijn met reflexzones op de voeten. De reflexzones worden met duim en vingers gemasseerd en onderzocht. Gevoelige of pijnlijke reflexzones kunnen een aanwijzing zijn voor overbelasting, spanningen of disbalans elders in het lichaam.

Behandeling is er op gericht om pijnlijke zones te verzachten, blokkades te verminderen en het zelf herstellend vermogen te activeren. Tijdens de behandeling kun je een diep gevoel van ontspanning ervaren.


Online afspraak maken